www.annstuderamera.com

Svenska, Retorik och Religion för studerande och företag

Jag heter Ann Börjesson och är utbildad gymnasielärare i svenska, retorik och religion/livsåskådning.

Har jobbat som lärare på olika skolor mellan 2009-2014, även undervisat vuxna i retorik under 5 år på Folkuniversitetet i Göteborg, samt kreativt skrivande på ABF. De kurserna har genomströmmats av jurister, läkare, studenter, målare, undersköterskor banktjänstemän mm. Mellan 2017-2019 arbetade jag på Combitech i Göteborg med att undervisa kinesiska och indiska ingenjörer i det svenska språket. 

Inom grundskolan 3-9 har jag under tre år hjälpt till med att starta upp två skolbibliotek för att få elever mer intresserade av litteratur.

Innan jag blev gymnasielärare läste jag Kulturvetarlinjen i Stockholm där jag bott i 8 år. Manusläste på bokförlaget Rabén&Sjögren, barnboksavdelningen.

I Stockholm frilansade jag som stickdesigner i fyra år och passade på att läsa Creative Writing på Uppsala universitet för att utveckla mitt eget språk genom att skriva i olika genrer och perspektiv.

I Göteborg och Borås har jag jobbat som sufflös på Folkteatern och Stadsteatern i Borås.

År 2000 tog jag en Teologie kandidat examen på grund av mitt stora intresse för religioner och tros & livsfrågor.

Jag har även bott och läst teologi i Rom/Italien.

Under en sommar 1997 kom chansen att jobba i svenska kyrkan på Manhattan/New York och baka bullar till turister, ett annorlunda och spännande sätt att leva.

Har arbetat med BRIS jourtelefon i 6 år.

På min fritid skriver och läser jag allt möjligt, från tidningar till böcker där självbiografin ligger mig varmt om hjärtat. Stickar mycket i naturgarn och arbetar med keramik när tiden tillåter.

Sedan 2014 ställer jag ut i Skärhamn under en sommarvecka tillsammans med 4 andra konstnärer

INSTAGRAM : annbo_cermaic_knitting_cloth

Nya projekt är att återvinna linnedamastdukar och sy klänningar av för att sälja i butik på Tjolöholms slott. Där kommer även min keramik och mina stickade produkter att finnas . Detta sker de två sista veckorna i juli 2022

Naturen är viktig för att hämta energi och glädje. Åker gärna till vackra Norge. Simmar både utomhus och inomhus. På sommaren paddlar jag kajak när vädret tillåter.

Träffar släkt och vänner så ofta jag kan, det ger också energi.

Men viktigast av ALLT är språket och att kunna kommunicera